Športne igre mladih

Novice

Uspešno izveden Coca Cola Cup Turnir v sodelovanju z Malo ligo prvakov NK Šmartno
COCA COLA CUP 13.06.2024.

Uspešno izveden Coca Cola Cup Turnir v sodelovanju z Malo ligo prvakov NK Šmartno

NOGOMET

V športnem parku Šmartno se je 8. in 9. junija 2024 odvijal težko pričakovani Coca Cola Cup Turnir, ki je bil organiziran v okviru Plazma Športnih iger mladih. Dogodek, katerega cilj je bil ponuditi kakovosten turnir za otroke, je zaznamovala vrhunska organizacija. Otroci so se ob tej priložnosti zabavali, športali in uživali v tekmovalnem duhu.

V selekciji U10 je slavila ekipa NK Aluminij, medtem ko je v selekciji U11 zmago domov odnesla ekipa NK Krka.

Predsednik NK Šmartno, Danijel Jurišić, je ob zaključku turnirja povedal: “Takšne dogodke kot sta Mala liga prvakov in Plazma Športne igre mladih organiziramo zaradi otrok, da se zabavajo, da so športno aktivni, da se družijo in obenem tudi tekmujejo. Turnir smo organizirali prvič in lahko rečem, da nam je v veliki meri uspelo, saj je bila sama organizacija na visokem nivoju. V dveh dneh smo gostili okoli 50 ekip, za katere smo zelo lepo poskrbeli. V sodelovanje s Plazma Športne igre mladih smo vstopili, saj menimo, da lahko skupaj plasiramo idejo, da je spodbujanje aktivnega življenja otrok v vseh športih izjemnega pomena. Nogomet kot sam in naš klub pa s tovrstnimi projekti pridobiva na dodatni prepoznavnosti kot klub, ki nam je mar.”

“S ponosom smo sodelovali pri organizaciji Coca Cola Cup Turnirja v Šmartnem, kjer smo bili priča neverjetnemu športnemu duhu in navdušenju mladih nogometašev. Plazma Športne igre mladih si prizadevajo spodbujati zdrav način življenja in športno aktivnost med otroki, kar je bilo na tem turnirju več kot očitno. Dogodki, kot je ta, so ključni za razvoj in promocijo športa med mladimi, hkrati pa krepijo prijateljstvo in timski duh. Z velikim veseljem bomo nadaljevali s podporo takim projektom in se veselimo naslednjih turnirjev. Zahvaljujemo se vsem sodelujočim ekipam, organizatorjem in staršem za nepozaben športni vikend,” je dodal Boris Mikuž, direktor Športnih iger mladih.

Končna razvrstitev za obe selekciji:

U10:

  1. NK Aluminij
  2. NK Šenčur
  3. NK Tošk Tešanj (BIH)
  4. ND Ilirija

U11:

  1. NK Krka
  2. NK Domžale
  3. NK Šenčur
  4. NK Triglav

Posebno čast smo imeli na podelitvi, kjer so bili prisotni predsednik NZS, g. Radenko Mijatović, generalni sekretar NZS, g. Koželj, ter predsednik sodniške organizacije, g. Mcdowell.

Naslednji Coca Cola Cup se bo odvijal v Kidričevem 15. junija 2024, namenjen pa bo dekletom. To bo tudi zadnji kvalifikacijski turnir pred finalnim, ki bo potekal 18. junija 2024 v Ljubljani s pričetkom ob 9.00 uri. Zmagovalci in zmagovalke finalnega Coca Cola Cup turnirja se bodo avgusta brezplačno odpravili v Split, kjer se bodo pomerili s svojimi vrstniki in vrstnicami iz drugih držav.

Za več informacij spremljajte našo spletno stran.

FOTO: NK Šmartno

 

Strinjam se s politiko zasebnosti.

Scroll