Športne igre mladih

Novice

V Beogradu na svečani slovesnosti Plazma Športnih iger mladih razglasili za ambasadorja legendo Bavarije Karl-Heinz Rummenigge
Dogodek 28.02.2024.

V Beogradu na svečani slovesnosti Plazma Športnih iger mladih razglasili za ambasadorja legendo Bavarije Karl-Heinz Rummenigge

Na slovesni prireditvi je bil Karl-Heinz Rummenigge, nekdanji nemški nogometaš in član nadzornega sveta Bayern Münchna, razglašen za ambasadorja Plazma Športnih iger mladih.

S tem podpira največji amaterski športni dogodek v Evropi in postaja del velike družine ambasadorjev SIM, med katerimi so Aleksander Čeferin, predsednik UEFA, Nasser Al-Khelaifi, predsednik PSG, športniki Luka Modrić, Predrag Mijatović, Darijo Srna, Nemanja Vidić, Slaven Bilić in mnogi drugi. 

Športne igre mladih so v 28 letih delovanja od ustanovitve združile več kot 2,7 milijona otrok in mladostnikov v Hrvaški, Bosni in Hercegovini ter Srbiji, letos pa se jim je kot četrta država pridružila tudi Slovenija. Idejni ustanovitelj in predsednik SIM-a Zdravko Marić je v Sava centru v Beogradu pozdravil prisotne in se zahvalil vsem sponzorjem in ambasadorjem, ki igre podpirajo že vrsto let: “Ko pogledam nazaj, kaj smo vse naredili v teh 28 letih, sem še posebej ponosen na vso otroke, ki sodelujejo na tekmovanjih in na to, da kot organizacija uspemo, da je njihovo sodelovanje vsako leto popolnoma brezplačno.

Dolgoletni ambasador Plazma Športnih iger mladih je tudi Johannes Hahn, komisar Evropske komisije za proračun in upravo, ki je ob tej priložnosti Karl-Heinzu Rummeniggeu izročil plaketo SIM in mu zaželel dobrodošlico na svojstven način: “Dobrodošli na Športnih igrah mladih, ki združujejo štiri države, kar je velik uspeh. In naj vam takoj povem, to ni konec, ampak šele polčas te športne zgodbe in verjamem v njeno nadaljnje širjenje.

Dvakratni dobitnik Zlate žoge, eden najboljših svetovnih napadalcev sedemdesetih in osemdesetih let, evropski prvak Karl-Heinz Rummenigge, ki je največji del kariere preživel v Bayernu, kjer je danes član nadzornega sveta, je od sedaj naprej ambasador Športnih iger mladih.

Presrečen sem, da sem bil razglašen za ambasadorja Športnih iger mladih in da smo se zbrali na tako čudovitem dogodku, kar je zame res velika čast in se vsem zahvaljujem.” V svojem nagovoru je Rummenigge med drugim poudaril, da je šport izjemen orodje za združevanje mladih in otrok, njihovi nasmehi pa so nekaj najlepšega. Dodal je, da bi morali biti otroci iz vseh držav ena ekipa, ki jo vodi ljubezen do športa.

Na slovesni ceremoniji so novemu ambasadorju čestitali tudi dolgoletni ambasadorji SIM Aleksander Čeferin, predsednik UEFE,  kot tudi Arkady Dvorkovich, predsednik FIDE – svetovne šahovske organizacije, pa tudi mnogi športni uradniki Marijan Kustić, predsednik Hrvaške nogometne zveze, Dragan Džajić, predsednik nogometne zveze Srbije, Božidar Maljković, predsednik Olimpijskega komiteja Srbije, Predrag Danilović, predsednik Košarkaške zveze Srbije.

 

Strinjam se s politiko zasebnosti.

Scroll